pondelok 3. júna 2013

Food diary: 3.6.2013 ♥

Raňajky ♥
Dneska som si uvedomila, ako dávno som nejedla knäckebrot. Každé ráno začínam deň s ovsenou kašou, ktorej som sa ani dneska nemohla len tak vzdať, pretože je to moje najobľúbenejšie jedlo. Urobila som si aj jedno, aj druhé. Mamina kúpila chilli pomazánku, ktorá nakoniec skončila na jednom z knäckebrotov, druhý som si natrela smotanovou pomazánkou. Ako inak, nechýbala k tomu moja obľúbená- zelenina. Ovsenú kašu som si varila tú základnú, do ktorej som si vhodila jednu kocku bublinkovej horkej čokolády, ktorá sa v nej nádherne roztopila. Veľmi netradične som si k nej pridala 5čl bieleho jogurtu s medom a kockou čokolády.

 Obed ♥
Na obed sme mali moje obľúbené jedlo kuracie mäsko so zemiakmi a zeleninkou (všetko krásne pečené). (fotky sú fotené pred pečením, aby ste mali predstavu, ako vznikne niečo úžasné) Rybka pod tým bola na večeru. Ja osobne nemám rada rajčinky pečené v trúbe a všeobecne ani zeleninku ako paprika a podobne, ale pokiaľ si ich polejete sójovou omáčkou, je to ten najlepší spôsob na prípravu pečenej zeleninky ♥  Bohužiaľ, fotka po upečení nebude, keďže foťák sa mi vybil a z jedla toho neostalo veľa. Postup: Nakrájame si zemiaky a poukladáme ich na spodok zapekacej mise. Kurča pokrájame na porcie, osolíme, posypeme pokrájanou paprikou, paradajkami a cibuľkou. Pridáme sójovú omáčku, vegetu a zalejeme vodou. Pečieme zakryté alobalom cca 2 hodiny (domáce kurča), 1-1,5 hodiny (kupované). Keď je mäso mäkké, alobal odstránime, na mäsko postrúhame syr a necháme ešte chvíľku zapiecť. 

Foto je pred upečením
 Olovrant ♥
Melón! Dokonalejší spôsob olovrantu si ani neviem predstaviť. Jedla by som ho od rána do večera. Zbožňujem ho! Už sa neviem dočkať leta, kedy ho budú predávať hádam úplne všade. K melónu mi dobre padol mliečny kokosový nápoj, ktorý bol viac menej improvizáciou, ale podaril sa :). Zmixujete 0,2dcl mlieka s 3čl bieleho jogurtu, pridáte 1čl medu a 2čl kokosu. Ja som si to na záver posypala čokoládou :)


Večera ♥
Keď prišla mamina domov z práce, prekvapila ma dvoma obrovskými konzervami fazúľ v chilli omáčke (moje obľúbené). Pol konzervy som zjedla hneď po olovrante len tak (naozaj ich zbožňujem) a druhá polovica putovala do môjho šalátika na večeru. Ryba, k nej som si pridala cícer (jedla som ho po prvýkrát a nesklamal). Bol pôvodne varený v zeleninovej polievke, no ja som si ho odtiaľ povyberala, pretože na polievku som akosi nemala chuť. Urobila som si ešte tradičný zeleninový šalát (uhorka, paradajka, paprika, pór + pol konzervy fazuliek v chilli omáčke). Musím povedať, že ledva ledva som dojedla, bolo toho fakt dosť. Ono to takto možno nevyzerá, tiež sa mi to zdalo na pohľad málo, ale neskutočne ma to nasýtilo. Večera plná strukovín 


Aké dobroty ste mali dneska vy? :)

14 komentárov:

  1. kruciš! na tebe s dobrotama fakt nemám!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no určite ! Ty sa neozývaj s tými tvojími. Hned sa mi všetky slinky zbiehajú ked ich vidím :)

      Odstrániť
  2. mhhh this looks so yummi & healthy too (which is really important!) i wish i could eat things like that everyday! unfortunately i don't always have the time to =(

    lots of love xx

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tak s červenou fazuľou som na tom rovnako ako ty :D A cícer mám tiež rada, vlastne chutia mi všetky strukoviny. A ty tu vždy pridávaš také dobroty, že z pohľadu na ne vyhladnem :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. no to bude pod perinou naprdené

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. http://zena.atlas.sk/abeceda-vyzivy-cicer-zdrava-strukovina-bez-prdenia/zdravie/vyziva/733225.html ;)

      Odstrániť
  5. mňám))... já osobně si teda rádno bez ovesné kaše už taky neumím představit (ani se mi nechce dělat nic jiného), k obědu jsem měla zeleninovou polévku, ke svačině nebo druhému obědu jsem měla zeleninový salát s rozpečeným kozím sýrem a k večeri jsem měla zeleninový salát s čerstvým listovým špenátem (mňamka) a kousek dýňové houstičky)... jinak červené fazole taky miluji a cizrunu ještě víc)) a hlavně jsou z nich výrobnré rostlinné pomazánky)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. no na teba sa urcite nechytam, to jedlo vyzera uplne ukazkovo!!!

    Inak už je na čase vymeniť si na poličke letný krém, ak ho ešte nemáš tip na jeden výborný tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/06/menime-krem-na-leto-doliva-rehydratacny.html

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Hmmm... vyzera to super, asi vyskusam tu zeleninu s kuracim masom. A ovsena kasa ovela zaujimavejsi napad ako nudna tradicna :)


    http://theshortiesfashion.blogspot.co.uk/

    OdpovedaťOdstrániť
  8. už minule som hovorila že prestanem si tvoj blog takto neskoro pozerať :D

    OdpovedaťOdstrániť
  9. překrásné fotky!:) já ovesnou kaši snídám v 95% dnů:D

    OdpovedaťOdstrániť
  10. jedlo chutí tak nejak lepšie, keď je dobre "nastajlované" :D

    mega post <3 mňam

    OdpovedaťOdstrániť