nedeľa, 30. júna 2013

Recipe: Cheesecake ♥

Ako som Vám sľúbila, dneska pridávam recept na lahodný cheesecake, na ktorom sme si včera pochutnali. Je to samozrejme zdravšia verzia, hoci nie úplne, no aj tak si myslím, že tento cheesecake by naozaj nikomu neuškodil :) Robila som ho podľa tohto receptu, no urobila som menšie zmeny.  Ten blog som objavila vďaka cheesecake-u a naozaj ho každému odporúčam, pretože je tam plno dobrých receptov. Veľmi som sa snažila nájsť čo najzdravšie sušienky, bohužiaľ som nakoniec skončila u BeBe, ktoré za zdravé považovať veľmi nemôžme, no ak viete o nejakých iných, veľmi rada uvítam nápady, aby som vedela, čo použiť nabudúce :) Ešte by som chcela podotknúť, že som použila 250gr sušienok BeBe (2 balenia) ako je to v recepte, no potom som uvidela že "piškóta" je pomerne vysoká, takže nabudúce použijem už len 1 balík. Záleží to od toho, ako to máte radšej :). Použila som formu s priemerom 24cm a tortu som rozdelila na 16 kúskov. 

Na  ♥korpus♥ cheesecake-u potrebujete tieto suroviny:
250gr sušienok 
6 lyžíc mlieka


Na  ♥náplň potrebujete:
625gr nízkotučného tvarohu
450gr bieleho jogurtu (nie nízkotučného! použila som jogurt s 3% tuku)
3 lyžice medu (mne to stačilo, no všetci ostatní tvrdili, že je to málo sladké, takže kľudne môžte dať 5 lyžíc medu) 
3 celé vajíčka
štipka soli
2 lyžice Solamylu
+
želé na želatínu

Na ovocný preliv potrebujete:
mrazenú ovocnú zmes
vodu
trstinový cukor

 ♥ Postup

1. Rozdrvíme sušienky na malé kúsky (ja som si ich dala do sáčku a rozdrvila ich klepáčikom). 
Vsypete ich do misky.

2. K sušienkam pridáte 6 lyžíc mlieka, rukami premiešate. Na dno tortovej misky si dáte papier na pečenie a potom keksíky zmiešané s mliekom začnete vkladať do formy. Dno tortovej formy krásne vysteliete sušienkami a poriadne potlapkáte. 

3. Korpus dáme piecť do rúry na 10 minút a 180°C.
4. Pokiaľ sa nám pečie korpus, začneme si robiť náplň.  Do väčšej misky si dáte tvaroh, jogurt, vajíčka, med, štipku soli a všetko krásne premiešate.
  Na záver pridáte 2 lyžice Solamylu a takisto premiešate.  

5. Keď sme korpus vybrali z trúby, nalejeme naň vzniknutú zmes. 
Dáme piecť na 15minút na 180°C. Potom znížime teplotu na 150°C a pečieme cca 60 minút. 
(V pôvodnom recepte sa uvádza, aby ste pod mriežkou na ktorej máte položený cheesecake mali pekáč s vodou, aby bol korpus chrumkavý. Ja som ho chrumkavý nemala, tak nabudúce by som vyskúšala bez tej vody, no neviem, či by sa korpus akosi nepripálil. Ak s tým máte skúsenosti, kľudne napíšte, aby som bola o niečo múdrejšia.) :)

Na záver som si urobila želatínu podľa návodu a naliala na cheesecake.
Keď vychladol, vložila som ho do chladničky na pár hodín, pokiaľ neprišla návšteva. (cca 3 hodiny)

Cheesecake som podávala s ovocnou zmesou, ktorej príprava je veľmi jednoduchá.
Do nádoby si nasypete lesnú zmes, ktorú varíte v cca 2dc vody. Pridáte med podľa chuti. 

A môžeme podávať ♥  
Dobrú chuť!  ♥

Follow on Bloglovin

10 komentárov:

  1. Začínám mít na nějaký podobný dort pořádnou chuť! :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Nádhera:) jinak máš tam napsáno dvakrát jogurt? Nemá jedno být tvaroh?:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno, dakujem :) Už som to opravila. Vôbec som si to nevšimla, tak dakujem za opravu :)

      Odstrániť
  3. Jé, díky, tak to asi brzo vyzkouším. V rámci prázdninovýho předsevzetí naučit se vařit. Ikdyž teda sladký je asi jediný, co mi aspoň trochu jde.:D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Jupííí, ve čtvrtek se na něj vrhnu! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. mňamka u nás to robí moja sestra ale myslím,že recepty sa zhodujú:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. looks great!

    PERSUNMALL GIVEAWAY: http://the-caramel-dream.blogspot.com/2013/06/persunmall-giveaway.html

    xx

    OdpovedaťOdstrániť
  7. mňamka ♥ krása ♥... kamarádka ho taky děla, ale víc složitě s pomazánkovým máslem - Philadelphia, takhle s tvarohem mi to přijde lepší a lahčí)

    OdpovedaťOdstrániť