piatok, 5. septembra 2014

recept na ďalší domáci chlebík do zbierky ♥


Ako som sľúbila, pridávam konečne recept na chlebík, ktorý som upiekla včera. Keďže mnohé z Vás nepoužívajú a nemajú doma proteín, nemohli ste si urobiť tento vynikajúci nadýchaný cuketový chlebík, ktorý som piekla naposledy. Aby som Vás aspoň trošku potešila, tak som hľadala na internete nejaké recepty. Padlo mi veľmi vhod, keď jedna z mojich obľúbených fitnessiek, Veronika Gulášová, pridala recept na ovseno-ražný chlebík. Odkaz na recept nájdete TU. Výhodou je, že neobsahuje proteín, je veľmi jednoduchý (o čo mi ide v prvom rade ako ste si už mohli na základe ostatných receptov všimnúť) a obsahuje minimum ingrediencií. Oproti minulému cuketovému sa odlišoval v tom, že cuketový bol nadýchanejší, ale i napriek tomu je tento vynikajúci! Ja tieto domáce ´chlebíky´ veľmi obľubujem a chutia ako slané koláčiky :) Opäť je to skvelá voľba aj do krabičiek, pokiaľ si chcete zabaliť do školy alebo práce niečo 
slané, čo Vás zároveň zasýti. Zvyknete si doma vypekať podobné slané dobroty? :)

V pôvodnom recepte Veronika uvádza použiť 250gr odtučneného tvarohu. Ja som ho doma však nemala, tak som použila jemný tvaroh mäkký 
zn. Pilos (vo vedierku), takže ja osobne si myslím, že je to len na Vás, ktorú voľbu zvolíte. Nepokazíte nič, nech sa rozhodnete pre ktorúkoľvek :)

Chlebík je veľmi vláčny, vďaka tvarohu, takže s krájaním vyčkajte pokiaľ nevychladne. Vtedy sa krája najlepšie :) 
Vonia úplne ako pagáčiky, ktoré pečie moja mamina.
Môj tip: 
Opäť raz si môžete dať chlebíček či už k slaným alebo sladkým raňajkám. Ja som si ho natrela s nátierkou a bol vynikajúci! 
Môžete si ho taktiež natrieť džemom ako to urobila moja sestra, jogurtom či tvarohom. Máte opäť hneď niekoľko možností :) 
Dobre chutí aj vychladený, nakoľko som ho na noc odložila do chladničky.


Už ste piekli niektorý z chlebíkov? Či už banánový alebo cuketový
Ak áno, určite mi napíšte, či Vám chutili :)

18 komentárov:

  1. Ještě jsem nepekla, ale chystám se :)
    veru-life.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Potom určite daj vedieť ako si spokojná :)

      Odstrániť
  2. Páni vypadá to fantasticky, chlebík jsem už jeden pekla a byl skvělý :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To si ma veľmi potešila! Som hrozne rada, že chutil :)))

      Odstrániť
  3. Videla som ho I Veroniky vyzerá zaujinavo určite ho upečiem A zoberiem si ho do krabicky do školy :) ďakujem za recept.... A K minulému clanku chápem že nechces konkretizovať mesto aj keď má to troška mrzí.. ani súkromne by si nepovedala? ja študujem V trnave, tak ak by si náhodou chodila tam či by si nechcela niekedy zájsť na kávu alebo tak, rada spoznám ďalšieho človeka ktorého zaujíma zdravý životný štýl A cvičenie, ale to je vsetko na tebe :) fotky krásne ako vždy

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nie nie, Trnava to nie je a v Trnave som bola len raz zatiaľ a aj to dosť dávno :/. Je strašne málo čitatelov a blogeriek takto zo SR, lebo väčšinou sa stretávam prevažne s tým, že mi píšu a komentujú ľudia z ČR, takže ak by som sa tam niekedy chystala, tak sa môžme dohodnúť :) ;)

      Odstrániť
  4. Zatím jsem pekla jen samé sladké chlebíčky, takže tenhle mě určitě láká :) Navíc není nijak složitý, čili naprostá paráda :)) A normálně jsem z té fotky dostala chuť na vajíčka! :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tie vajíčka boli super :D možeš ráno na raňajky alebo ešte dneska si ich urobiť na večeru ;) A chlebík môžem len odporučiť :)

      Odstrániť
  5. Včera jsem podle tebe pekla banana bread a byl výborný!! akorát jsme ho tam nechali krátkou dobu a tak nebyl úplně dopečený. Tento vypadá taky moc dobře, ale mamka mě ho nedovolí udělat -.- :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. to sa veľmi teším, že chutil! U nás na plnej čiare vyhral u maminy, tá sa ho nevedela nabažiť :D
      Prečo ti tento nedovolí urobiť? :D:D

      Odstrániť
  6. Vypadá lahodně. Kolik ho bylo z tohoto množství? a jak dlouho vydrží asi? Děkuji :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem! :)
      Robila som ho do formy srnčieho chrbáta, takže celý chlebík som rozdelila na 15 ks, ktoré vidíš na fotke. On vydrží aj 2-3 dni, ale nezabudni ho dať pre istotu do chladničky :) My sme ho dali na noc do chladničky a je super aj tak a ešte keď si ho natrieš nátierkou tak je to perfektné aj vychladené.

      Odstrániť
  7. Teda Luci, ty nás zásobuješ! Ale je to zase krása pohledět! A mně jsi udělala velkou radost, protože protein doma nemám:D:)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. No tak tohle určitě nezkusím, je to vlastně jen opečený tvaroh s bílkem,podobný "zaručený proteinový" buchty a koláče už sem zkoušela a je to hrozné,vůbec nechutnají dobře, nechápu,proč se všichni bojíte těch žloutků - asi mají móc tuku co? Tak radši dát jenom bílky,to musí být chuť teda.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Predtým, než napíšeš taký komentár sa prosím ťa pozri aj na zvyšok blogu, na ostatné moje recepty a jedlá, ktoré jedávam a až potom môžeš hovoriť, či sa niečoho bojím alebo nie ;) Denne zjem 2-3 celé vajíčka, tak nechápem zas o čo ti ide. Išla som podľa receptu, kedˇže som to robila prvýkrát. Keď to neskúsiš, tak to neskús. Nie je tam nikde napísané, aby ste to všetci hneď okamžite upiekli.

      Odstrániť
    2. Každý se může stravovat jak chce a podle mě třeba ti co jsou na dietě, takové recepty ocení, navíc i tak ušetří kalorie a stejně si pochutnáš

      Jen nechápu proč píšeš jestli se bojí žloutků, hlavně na talíři má voské oko :D omgggggggggg ti lidi!!

      Odstrániť
  9. Jéé to vypadá moc dobře, díky za inspiraci ;-)

    OdpovedaťOdstrániť