piatok, 27. novembra 2015

RAW recipe: birthday cake for my sister ♥


Pekný večer prajem! Ozývam sa po niekoľkých dňoch, pretože tento týždeň som už mala prvý zápočet a tak som mala trošku viac učenia než som predpokladala. V nedeľu sme však oslavovali narodeniny mojej sestry, kedy prišli na návštevu aj starí rodičia a tak môj darček pre ňu bol originálny a najmä zo srdca :) Nič som jej nekupovala ako po minulé roky, ale rozhodla som sa jej urobiť tortu. A to nie hocijakú. Väčšina z Vás vie, že raw produty som si zamilovala odkedy som si kúpila prvú raw dobrotu. Mám ich strašne rada, či už slané alebo sladké a tak keď si mám vybrať niečo na cesty alebo na ´mlsanie´, tak vždy skončím práve pri niečom čo je ´raw´. Robila som aj zopár receptov na raw guľky, ale čo som ešte neskúšala bola raw torta. Práve preto som sa rozhodla urobiť sestre takúto tortu, lebo je to niečo iné než klasické s múčnym cestom a krémom. Videla som na internete strašne veľa receptov, no nakoniec som zas skončila u improvizácii, ktorá pri väčšine mojich pokusov o pečenie a varenie vždy zvíťazí. Torta bola chuťovo úple vynikajúca, všetci mi ju pochvaľovali a to ma samozrejme veľmi potešilo. Výzovo sa mi nepodarila tak ako by som očakávala, tak na tom budem musieť ešte popracovať, ale na prvýkrát to nebolo najhoršie :) Možno Vám recept bude sympatický natoľko, že sa rozhodnete ju niekedy vyskúšať tiež. Ja sa rozhodne nebudem brániť 
a čoskoro vyskúšam nejakú ďalšiu :)



* miesto druhého 1/2 hrnčeka kokosového oleja použite 1/2 hrnčeka kakaa :)

Môj tip č. 1: Sladiť môžete pokojne podľa seba a Vašich chutí. Pri torte ochutnávajte a podľa toho prídete na správny pomer čoho koľko pridať :)
Môj tip č. 2: Ak ju dáte na pár hodín pred podávaním do mrazničky, tak bude chutiť ako zmrzlinová torta.


Poriadne vychladená chutí úplne ako zmrzlinová torta :)


Skúšali ste už robiť raw torty/zákusky alebo niečo podobné? Ako sa Vám páči takýto typ torty? :) Mne sa to páči veľmi, pretože je to jasný dôkaz toho, že zdravá torta môže byť tiež pekne sladká, pretože tam kde sú ďatle je to samozrejmosť. Chutila mi omnoho viacej ako klasické a čo sa týka korpusu, tak to takisto. Bol zaujmavejší a chutnejší ako pečený v rúre :) Budem rada za každý Váš komentár a názor na pečenie takýchto dobrôt :) Na dneska to je všetko a
ja Vám prajem dobrú noc ♥

11 komentárov:

  1. Vyzerá to veľmi pekne. Všímam si pri ale Tvojich receptoch, že často používaš agáve sirup ako zdravé sladidlo, skúsila si si o ňom niečo viac prečítať? Možno menej hystericky pôsobiace, než tento náhodný článok (i keď fakty udáva správne), v reále to nie je žiadna sláva.. http://healthimpactnews.com/2013/agave-is-far-worse-than-high-fructose-corn-syrup/
    Martina

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Neskúšala ak mam pravdu povedať, ale keď pridem domov urcite si članok prečitam lebo ma to zaujima a rada sa priučim niečomu novému :) vlastne ako sladidlo použivam med, agave a ďatlovy sirup. A pri všetkych raw dezertoch čo som takto pozerala pouzivaju agave tak sa na to kuknem. Ďakujem :)

      Odstrániť
  2. Dort vypadá moc pěkně. Jen nevím, jestli bych dokázala rozmixovat jeden a půl hrnku kešu. Kešu miluju tak, že je prostě jen sním :-).
    A drobné upozornění - máš v surovinách na polevu 2x kokosový olej a chybí kakao ;-).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem velmi pekne za upozornenie :) ked pridem domov tak to napravim. A vidim ze obe sme milovnikmi kešu :D

      Odstrániť
  3. Páni ,tak ten vypadá skvěle :) !
    Raw dezerty miluju,ale ještě nikdy jsem se neodhodlala nějaký "upéct" :D !

    runeatandtravel.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  4. výborný recept, s tvojim dovolením ukladám a pri najbližšej príležitosti spravím :)

    OdpovedaťOdstrániť