pondelok, 18. januára 2016



Máte aj vy doma veľké zásoby jabĺčok a neviete čo s nimi? Dám Vám vynikajúci tip, ktorý môžete využiť na desiatu, olovrant, či ako sladký dezert po chutnom obede :) Premýšľala som čo s toľkými jablkami urobiť a keďže som nechcela piecť tentokrát koláč, tak som si vymyslela takú jednoduchú a zdravú alternatívu. Ide o pečené jabĺčka, ktoré som si naplnila domácou granolou, nakoľko preferujem domácky vyrobené pred tými kupovanými. Príprava na 
musli a aj jabĺčka je veľmi jednoduchá, takže toto jedlo Vám zaberie len skutočne málo času :)


Na prípravu musli budete potrebovať:
150gr ovsených vločiek
100gr sušených hrozienok (poprípade aj iného sušeného ovocia)
100gr vlašských orechov
3PL medu/agáve sirupu/ďatlového sirupu
50gr kokosového oleja
1čl škorice
štipku perníkového korenia

Množstvo jabĺk závisí od Vás. Ja som použila 8 kusov.


Postup:
Začnete s prípravou musli. V miske si zmiešate ovsené vločky so sušeným ovocím, škoricou a roztopeným kokosovým olejom. Celú zmes polejete medom a poriadne premiešate. Následne zmes vysypete na plech vystlaný papierom na pečenie a pečiete v rúre pri teplote 175°C po dobu približne 8-10 minút. Plech vyberiete, premiešate a presypete musli do misky. Jabĺčka si umyjete a vykrojíte stred. Ten naplníte musli zmesou a polejete troškou agáve sirupu a perníkovým korením. Keď budete mať všetky jabĺčka naplnené, poukladáte ich na plech a dáte piecť do rúry pri teplote 175°C po dobu 15 minút. Nezabudnite si to sledovať :) Jabĺčka necháte vychladnúť a môžete vychutnávať.. Vynikajúco chutia ak si ich necháte pol dňa odležať, pretože dovtedy 
krásne zmäknú a pustia šťavu do plnky :) 


Pevne verím, že sa Vám dnešný recept páčil a prajem Vám pekný zvyšok večera! ♥
S pozdravom, L.

2 komentáre:

  1. Páni, vypadá to skvěle! Ani to není tak složité, jak se zdá na první pohled.. :)

    Nikola Mills

    OdpovedaťOdstrániť