piatok 15. januára 2016

recipe: zucchini "lasagne"

Keďže strávim tento víkend mimo domova, premýšľala som nad tým, čo si zabalím so sebou na zajtrajší deň. Chcela som vyskúšať niečo nové, aby to nebolo stále to isté, pretože ak si robíte stále dokola to isté, ono to po čase omrzí a potom sa na to jedlo ani netešíte. Aspoň u mňa je to presne tak. Dneska som bola aj na nákupoch potravín, takže som si opäť pokúpila (nemalé :D) zásoby a po príchode domov ma napadlo vyskúšať cuketové ´lasagne´ :). Opäť som zaexperimentovala a recept pripravila podľa toho, čo sa mi dostalo pod ruku, no a s konečným výsledkom som bola spokojná :) Navyše som si práve dnes v DM kúpila vynikajúcu  paradajkovú omáčku, ktorá je perfektná nielen chuťovo, ale takisto aj zložením, takže bola ideálna príležitosť ju hneď aj vyskúšať. Všetky jedlá, ktorých súčasťou je paradajková omáčka, zmes alebo hocičo podobné skutočne zbožňujem a do tohto receptu sa fakt hodila. Počas prípravy to rozvoniavalo tak dobre, že sestra sa do toho chcela hneď aj pustiť, ale bohužiaľ mala smolu, keďže si to beriem zajtra so sebou a pochutnám si 
na tom jedine tak ja :D Ak ste zvedavý na recept, nájdete ho nižšie :) 


Na 1 porciu budete potrebovať:
1 väčšiu cuketu (cca. 250gr)
200ml paradajkového pretlaku 
150ml paradajkovej omáčky
1 čerstvú paradajku
1 väčšiu cibuľu
100gr bieleho tofu 
2 vajíčka
2čl olivového oleja
na dochutenie: soľ, Tamari omáčka


Postup:
Začnite s tým, že si v miske zmiešate paradajkový pretlak s omáčkou a nakrájanou paradajkou. Následne si na olivovom oleji opražíte cibuľku, zalejete ju zmesou z misky a varíte pod pokrievkou po dobu 10 minút na miernom ohni. Medzitým si nakrájate cuketu na kolieska a v miske zmiešate postrúhané tofu s vajíčkami. Paradajkovú zmes si dochutíte podľa Vašej chuti soľou a tamari omáčkou a začnete vrstviť do zapekacej mise. Ako prvé začnete s omáčkou, na ktorú poukladáte cuketové kolieska, cuketu si potriete troškou omáčkou a posypete syrom, ktorý ste si zmiešali s vajíčkami. A vrstvenie opakujete. Na syr dáte paradajkovú zmes, na ňu cuketu, trošku zmesy a opäť syr. Napokon dáte piecť do vyhriatej rúry po dobu približne 20 minút pri teplote 200°C. 
Nezabudnite si to sledovať:)

Môj tip: 
Celé to bude omnoho chutnejšie, ak miesto tofu použijete klasický 45% syr, ktorý sa Vám bude krásne roztekať :) 
S tofu sa toho nedočkáte, tak to určite vyskúšajte s klasickým syrom, ktorý ja bohužiaľ nemôžem, inak by som to určite urobila takým spôsobom. 


Bohužiaľ, viac fotiek sa mi nepodarilo urobiť, pretože sa mi vybil fotoaparát a nie som s týmito práve najspokojnejšia, avšak výsledok bol fakt perfektný, tak som sa o to s Vami chcela podeliť :) Ak to vyskúšate, určite mi dajte vedieť ako Vám to chutilo. Ja to mám už pekne zabalené na zajtra, keďže ma čaká prvý deň celodennej výuky na kurze Poradcu a výživy, na ktorý sa už neskutočne teším :) Prajem aj Vám krásny víkend, robte to, čo Vás baví a z čoho máte radosť, pretože hoci ja budem celý víkend sedieť od rána do večera na seminároch, bude to o niečom čo ma baví a budem obohatená o nové poznatky 
a vedomosti :) Majte sa krásne!

INSTAGRAM / FACEBOOKTUMBLR

4 komentáre:

  1. Mňam ! milujem lassagne a tieto vyzerajú vážne super :)
    My blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovedaťOdstrániť
  2. No mňam :) ! Miluju cokoliv zapečené a s cuketou :) !
    Ty máš intoleranci laktozy :) ?

    http://runeatandtravel.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja mám niečo horšie :D bohužiaľ alergiu na mlieko, čiže nesmiem ani len bezlaktózové produkty. Keby som mohla aspoň tie tak by som sa neskutočne tešila :( Strašne mi chýbajú jogurty, kefíry a syry :((

      Odstrániť