nedeľa, 24. apríla 2016

HIT vegetarian lunch


Varenie je moja veľká záľuba a tak som sa dnes rozhodla, že mamine doprajem od varenia menší oddych a nedeľný obed pre nás uvarím ja :) Keďže som vegetariánka alebo lepšie povedané lakto-ovo vegetariánka (konzumujem vajíčka a niektoré druhy mliečnych produktov), tak sa to odráža aj na mojich jedlách. Keď varím ja, tak jedlá sú vždy bezmäsité, bezlepkové, väčšinou bezlaktózové a mne veľmi vyhovuje tento spôsob stravovania. Hoci na fotkách uvidíte len hlavné jedlá, nevarila som len tie. V poslednej dobe som si veľmi obľúbila krémové polievky, ktoré sú varené v kokosovom mlieku a majú aj 
výbornú sýtiacu schopnosť. 


Keďže ja jedávam ryžu každý deň, dokonca každé ráno začínam ryžovou krupicou, ktorá sa stala mojimi pravidelnými a obľúbenými raňajkami, tak som tentokrát ryžu vynechala a urobila som si cestoviny. Mamine a sestre som uvarila veľmi jednoduché jedlo, ktoré im už aj minule veľmi chutilo a navyše jeho príprava je skutočne veľmi jednoduchá. Celozrnnú ryžu basmati, zeleninový mix a zelenú fazuľku dáte variť v kokosovom mlieku pokiaľ ryža nezmäkne a hotovo :) V prípade, že použijete celozrnnú basmati ryžu, tak si na jedlo určite chvíľu počkáte, nakoľko táto ryža sa varí dlhšie ako biela basmati ryža. 
Ktorý druh ryže použijete je skutočne len na vás. Ja ich rada obmieňam a v konečnom dôsledku je výsledné jedlo vynikajúce tak, či onak :) 


Moje cestoviny boli tekvicové, ktoré som si uvarila spolu s maslovou tekvicovou. Po dovarení som si k cestovinám primiešala domáci hlávkový šalát, pridala uhorku a na záver posypala granátovým jablkom a čerstvou petržlenovou vňaťou posekanou na drobné kúsky. Granátové jablko používam často a veľmi rada si ho nasypem nielen na kašu, ale taktiež aj na hlavné jedlá. Ja mám takéto kombinácie veľmi rada a aspoň trošku to dané jedlo spestrím 
takýmto spôsobom :) 


Toto je na dneska odo mňa všetko a prajem vám pekný zvyšok víkendu. 
Hoci nám počasie veľmi nepraje, verím, že strávite zvyšok dňa nejakým príjemným spôsobom :)
S pozdravom,
Luci.

3 komentáre: