• about me
  • menu
  • categories
  • HIT recept: krémová šošovicovo-mrkvová polievka

    Ahojte! Dnešný recept bude receptom na moju najobľúbenejšiu polievku, ktorá je hustá, krémová a navyše aj výborne zasýti. Ja si ju robievam väčšinou na večeru a keďže sa snažím pomaly zaraďovať už niektoré druhy strukovín, tak červená šošovica sa mi našťastie osvedčila. Reagujem na ňu dobre a mám z toho samozrejme obrovskú radosť, nakoľko som ju predtým zvykávala jedávať pomerne často :) Vrch polievky som si posypala nelúpanými konopnými semienkami, pretože som našla vynikajúci spôsob ich prípravy a tak ich konzumujem denne. Sú vynikajúcim zdrojom bielkovín a keď si ich opražíte na panvici na troške olivového oleja a posypete troškou himalájskej soli, môžete si ich zobkať pri učení alebo televízii a chuťovo vám budú pripomínať 
    slnečnicové semienka :) 



    50gr lúpanej červenej šošovice
    3 väčšie mrkvy
    1 strúčik cesnaku
    1 mladá cibuľka
    100ml kokosového mlieka
    100ml vody 
    štipka himalájskej soli

    Na posypanie: 
    1-2PL lúpaných konopných semienok
    1čl extra panenského olivového oleja
    štipka himaláskej soli 
    Mrkvu očistíte a dáte ju variť spolu s červenou šošovicou. Po dovarení vodu scedíte a vložíte do výkonného mixéra spolu so strúčikom cesnaku a pokrájanou mladou cibuľkou. Následne prilete kokosové mlieko s vodou, troškou himaláskej soli a poriadne rozmixujete do hladka. V prípade, že sa vám zdá polievka prihustá, neváhajte priliať vodu a opäť rozmixujete do vami požadovanej konzstencie. Keď máte polievku hotovú, na panvici si rozpálite exra panenský olivový olej a prisypete konopné semienka a trošku himalájskej soli. Prikryjete pokrievkou a necháte približne jednu minútu opekať na panvici. 
    Takto opražené konopné semienka na záver nasypete na polievku a môžete podávať.

    Ahojte! Dnešný recept bude receptom na moju najobľúbenejšiu polievku, ktorá je hustá, krémová a navyše aj výborne zasýti. Ja si ju robievam väčšinou na večeru a keďže sa snažím pomaly zaraďovať už niektoré druhy strukovín, tak červená šošovica sa mi našťastie osvedčila. Reagujem na ňu dobre a mám z toho samozrejme obrovskú radosť, nakoľko som ju predtým zvykávala jedávať pomerne často :) Vrch polievky som si posypala nelúpanými konopnými semienkami, pretože som našla vynikajúci spôsob ich prípravy a tak ich konzumujem denne. Sú vynikajúcim zdrojom bielkovín a keď si ich opražíte na panvici na troške olivového oleja a posypete troškou himalájskej soli, môžete si ich zobkať pri učení alebo televízii a chuťovo vám budú pripomínať 
    slnečnicové semienka :) 



    50gr lúpanej červenej šošovice
    3 väčšie mrkvy
    1 strúčik cesnaku
    1 mladá cibuľka
    100ml kokosového mlieka
    100ml vody 
    štipka himalájskej soli

    Na posypanie: 
    1-2PL lúpaných konopných semienok
    1čl extra panenského olivového oleja
    štipka himaláskej soli 
    Mrkvu očistíte a dáte ju variť spolu s červenou šošovicou. Po dovarení vodu scedíte a vložíte do výkonného mixéra spolu so strúčikom cesnaku a pokrájanou mladou cibuľkou. Následne prilete kokosové mlieko s vodou, troškou himaláskej soli a poriadne rozmixujete do hladka. V prípade, že sa vám zdá polievka prihustá, neváhajte priliať vodu a opäť rozmixujete do vami požadovanej konzstencie. Keď máte polievku hotovú, na panvici si rozpálite exra panenský olivový olej a prisypete konopné semienka a trošku himalájskej soli. Prikryjete pokrievkou a necháte približne jednu minútu opekať na panvici. 
    Takto opražené konopné semienka na záver nasypete na polievku a môžete podávať.

    . utorok 31. mája 2016 .

    3 komentáre

    1. Mňam tá vyzerá úžasne ! Myslím, že podobné komentáre máš odo mňa pod všetkými jedlami, ale všetko vyzerá úžasne a väčšinu som aj skúšala a chutia fantasticky ! :)
      my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

      OdpovedaťOdstrániť
      Odpovede
      1. Áno, Naďka! A ja ti za ne neskutočne ďakujem :) Vždy ma veľmi potešia a som veľmi rada, že skúšaš moje recepty :)

        Odstrániť

    popular posts