streda, 25. mája 2016

recept: bezlepkový a bezlaktózový banánový chlebík


Krásny a slnečný deň vám prajem ♥ Po dlhšom čase môžem konečne prispieť s príspevkom, na čo som sa tešila snáď asi najviac :) Celý mesiac som sa učila na skúšku, potom na štátnice, takže na fotenie skutočne nebol taký priestor, aký by som k tomu potrebovala. Celé toto obdobie som sa tešila na to, ako sa konečne pustím do varenia a pečenia a budem sa môcť opäť venovať blogu tak ako by som chcela. Štátnice mám úspešne za sebou a vidina toho, že už nikdy sa nebudem musieť učiť nezmyselné teoretické poučky ma veľmi teší. Zároveň som aj ja sama veľmi zvedavá, čo ďalej a akým smerom sa budem uberať. Hneď včera som sa pustila do pečenia a výsledkom bol tento bezlepkový a bezlaktózový banánový chlebík, ktorý rozvoniaval po celom dome vďaka aromatickej cejlónskej škorici a každému veľmi chutil. Pevne verím, že podobne bude chutiť aj vám, ak sa ho nakoniec predsalen rozhodnete 
vyskúšať :)





150gr cícerovej múky
3 stredne veľké banány
2 vajíčka
2PL medu (podľa vašej chuti)
1čl BZL prášku do pečiva

V jednej miske si zmiešajte cícerovú muku spolu s cejlónskou škoricou a práškom do pečiva. V druhej miske si rozmixujete banány úplne na jemno spolu s vajíčkami, medom a extra panenským kokosovým olejom. Následne vlejete túto zmes do prvej misky a poriadne všetko rozmixujete. Bochník na chlebík si vymažte troškou kokosového oleja, aby sa vám chlebík nepripiekol a dal sa krásne vybrať z formy. Keď ste tak urobili, nalejete zmes do formy na chlebík a pečiete v rúre pri teplote 175°C po dobu približne 40 minút. Nezabudnite si to sledovať, nakoľko každá rúra pečie inak a tento chlebík sa piekol trošku 
dlhšie ako klasické zo špaldovej múky. Výsledok však určite stojí za to čakanie :) 


Chlebík odporúčam konzumovať buď samostatne, poprípade natretý domácim džemom alebo bielym jogurtom :)


Banánové chlebíky sú celkom populárne a niet sa čomu čudovať. Môžete ho servírovať na raňajky, desiatu, či olovrant alebo aj ako zdravý dezert po výdatnom obede. Miesto klasických sladkostí je super siahnuť po niečom takomto :) Majte sa krásne a užívajte si tohto nádherného slnečného počasia 
napríklad takou prechádzkou. Ja mám určite v pláne navštíviť starých rodičov, ktorým sa taktiež ušlo z chlebíka :)

S pozdravom,
L.

5 komentárov:

  1. Luci, výborný recept, určite ho vyskúšam. Cícerovú múku mám doma. Okrem cícerovej soccy som z nej nič iné urobiť neskúšala. Banánové chlebíky mám rada, tak ďakujem za super inšpiráciu.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite budem rada ak dáte vedieť ako sa vám to podarilo a či to chutilo :)) Pevne verím, že budete spokojná ;)

      Odstrániť
  2. Mňam ten musím určite vyskúšať ! Vyzerá naozaj skvelo :) a krásne si ho nafotila ♥
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem veľmi pekne za pochvalu :)) Zlatá si Naďka! :)

      Odstrániť
  3. Vypadají báječně - a navíc vše se skořicí a banány je super :)

    OdpovedaťOdstrániť