• about me
  • menu
  • categories
  • recept: falafely zo sladkých zemiakov, ktoré si určite zamilujete


    Hľadáte inšpiráciu čo nové si pripraviť na obed, či večeru? Mám pre vás úžasný tip, ktorý určite stojí za vyskúšanie. Reč je o veľmi jednoduchom jedle urobenom z bežne dostupných surovín, ktoré si môžete pripraviť kedykoľvek, keď dostanete chuť na ľahké a zdravé jedlo. Tieto perfektné falafely zo sladkých zemiakov som robila pred niekoľkými dňami a určite si ich urobím opäť znova aj počas víkendu :) Ja som ich skombinovala s čiernou ryžou, ktorú som teraz vyskúšala po prvýkrát a bola som fakt milo prekvapená jej špecifickou chuťou, ktorá je úplne odlišná od klasickej bielej ryže. Nad jej kúpou som už premýšľala dlhšie a veľmi sa teším, že som si ju napokon kúpila. Ak ste doteraz taktiež o jej kúpe váhali alebo ste ešte o čiernej ryži 
    nepočuli, určite si ju neváhajte zaobstarať a spestrite si tak jedálniček o novú, veľmi zaujímavú surovinu :) 




    Na 7 väčších falafelov
    1/2 sladkého zemiaku v surovom stave (250gr)
    1 šálka uvareného cíceru
    3PL jemných ovsených vločiek
    1 strúčik cesnaku
    1 mladá cibuľka
    2čl horčice
    2čl extra panenského olivového oleja
    štipka himaláskej soli
    štipka čierneho korenia
    na posypanie: čierny sezam (voliteľné)


    Uvarený sladký zemiak vložíte do mixéra spolu s uvareným cícerom, strúčikom cesnaku, mladou cibuľkou a olivovým olejom. Všetko spolu dôkladne rozmixujete na hladkú zmes, ktorú potom premiestnite do misky, do ktorej zamiešate horčicu. K zmesi prisypete štipku himalájskej soli a čierneho korenia podľa uváženia a nakoniec aj ovsené vločky, ktoré zmes krásne zahustia. Všetko spolu dôkladne premiešate a tvarujete guľky. Guľky poukladáte na plech
    vystlaný papierom na pečenie, posypete čiernym sezamom a pečiete v rúre pri teplote 175°C dozlatista. 


    Pevne verím, že sa vám dnešný recept páčil a ak sa rozhodnete ich predsalen vyskúšať, určite mi dajte vedieť ako vám chutili :) 
    Prajem vám krásny zvyšok víkendu! 

    Hľadáte inšpiráciu čo nové si pripraviť na obed, či večeru? Mám pre vás úžasný tip, ktorý určite stojí za vyskúšanie. Reč je o veľmi jednoduchom jedle urobenom z bežne dostupných surovín, ktoré si môžete pripraviť kedykoľvek, keď dostanete chuť na ľahké a zdravé jedlo. Tieto perfektné falafely zo sladkých zemiakov som robila pred niekoľkými dňami a určite si ich urobím opäť znova aj počas víkendu :) Ja som ich skombinovala s čiernou ryžou, ktorú som teraz vyskúšala po prvýkrát a bola som fakt milo prekvapená jej špecifickou chuťou, ktorá je úplne odlišná od klasickej bielej ryže. Nad jej kúpou som už premýšľala dlhšie a veľmi sa teším, že som si ju napokon kúpila. Ak ste doteraz taktiež o jej kúpe váhali alebo ste ešte o čiernej ryži 
    nepočuli, určite si ju neváhajte zaobstarať a spestrite si tak jedálniček o novú, veľmi zaujímavú surovinu :) 




    Na 7 väčších falafelov
    1/2 sladkého zemiaku v surovom stave (250gr)
    1 šálka uvareného cíceru
    3PL jemných ovsených vločiek
    1 strúčik cesnaku
    1 mladá cibuľka
    2čl horčice
    2čl extra panenského olivového oleja
    štipka himaláskej soli
    štipka čierneho korenia
    na posypanie: čierny sezam (voliteľné)


    Uvarený sladký zemiak vložíte do mixéra spolu s uvareným cícerom, strúčikom cesnaku, mladou cibuľkou a olivovým olejom. Všetko spolu dôkladne rozmixujete na hladkú zmes, ktorú potom premiestnite do misky, do ktorej zamiešate horčicu. K zmesi prisypete štipku himalájskej soli a čierneho korenia podľa uváženia a nakoniec aj ovsené vločky, ktoré zmes krásne zahustia. Všetko spolu dôkladne premiešate a tvarujete guľky. Guľky poukladáte na plech
    vystlaný papierom na pečenie, posypete čiernym sezamom a pečiete v rúre pri teplote 175°C dozlatista. 


    Pevne verím, že sa vám dnešný recept páčil a ak sa rozhodnete ich predsalen vyskúšať, určite mi dajte vedieť ako vám chutili :) 
    Prajem vám krásny zvyšok víkendu! 
    . sobota 28. mája 2016 .

    4 komentáre

    1. Lucka, prosim ta, ako dlho si priblizne gulicky piekla? Staci tak 10 minut? Dakujem :-)

      OdpovedaťOdstrániť
      Odpovede
      1. Áno, stačí :) Ja som ich piekla pokial tá vonkajšia vrstva nebola taká tvrdšia ako upečená, aby sa dali v pohode chytit a nerozpadli sa :) To je akurát tých 10 minut :) Dufam, ze vam budu chutit lebo su moje oblubené :))

        Odstrániť
    2. Je to hrozne zlé...Ja som dva horko-tazko stlačila, aby sa nepovedalo, ale ostatní po ochutnaní len posunuli taniere, že to nechcú. Fakt to nie je dobré. Mozno kto veĺmi lúbi cícer, tak tomu to bude chutiť...

      OdpovedaťOdstrániť

    popular posts