streda, 29. júna 2016

HIT recept: kokosovo-mangová chia torta


Dnes má sviatok Peter a Pavol, čo je zároveň aj meninový deň môjho ocka a dedka. Ja ako veľký milovník pečenia som sa rozhodla im urobiť radosť malou drobnosťou v podobe tortičky, ktorá je zložená len z nízkohistamínových ingrediencií a absolútne ideálna do horúcich letných dní. Vychladená chutí úplne úžasne, príjemne vás osvieži, neobsahuje lepok ani laktózu a jej príprava je viac než jednoduchá. Pevne verím, že niektorých z vás týmto receptom
inšpirujem a ak sa rozhodnete, že máte chuť na niečo ľahké a zdravé, neváhajte si ju doma pripraviť tiež :) 



na malú tortovú formu s priemerom 15cm potrebujete 
korpus
25gr ovsenej múky (ovsené vločky rozomleté na múku)
50gr kokosovej múky
2PL kokosového oleja
1PL javorového sirupu (poprípade vami preferované sladidlo)
1PL chia semienok


náplň
1 veľké mango
400ml kokosového mlieka v konzerve (1 plechovka)
3čl agar-agaru
2PL javorového sirupu (slaďte podľa vašej chuti)
1PL chia semienok

Korpus: Chia semienka zalejete vriacou vodou do polovice hrnčeka a necháte nabobtnať aspoň po dobu 10 minút. Všetky ostatné prísady na korpus si zmiešate v miske, pridáte chia semienka aj s vodou a poriadne premiešate. Vytvorí sa vám lepivá hmota, ktorú vtlačíte na spodok tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Korpus pečiete v rúre pri teplote 175°C po dobu 5-10 minút. Náplň: Mango vložíte do výkonného mixéra spolu s kokosovým mliekom, javorovým sirupom a všetko spolu rozmixujete na hladkú zmes. Túto zmes presuniete do menšieho hrnca, prisypete agar-agar a za stáleho miešania varíte približne 5 minút. Do hrnca prisypete chia semienka, ešte chvíľku povaríte a odstavíte zo sporáka. Zmes miešate metličkami ešte aspoň približne 5 minút a následne nalejete náplň na korpus. Náplň stuhne v priebehu 15-20 minút a tak môžete rovno tortu podávať alebo ju odložte do 
chladničky. Dobre vychladená chutí úplne najlepšie! :)


Na záver vám už len poprajem príjemný zvyšok dňa a majte sa krásne! ♥

S pozdravom,
L.

8 komentárov:

  1. Ta vypadadá velmi chutně! Maliny já prostě můžu a kokos taky :)
    http://the-biggestfear.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Všetky tvoje recepty vyzerajú skvelo a máš ich krásne nafotené :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Asi som sa zaľúbila do Tvojho blogu! Zbožňujem spôsob, akým robíš články; hotové potešenie pre oči :) BTW: nedávno som sa odhodlala založiť si vlastný foodblog, tak by si naň hodila očkom, fakt moc by ma to potešilo :) → http://nutri-licious.blogspot.sk/ Prajem krásny deň!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Wow, tak to okamžitě ukládám do záložek -a vypadá to tak báječně, že to snad upeču hned tenhle týden a nezůstane to v záložkách ležet rok :D :) Mockrát děkuji za recept :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Mňam mňam mňam k tomu nejde víc nic napsat!!!!! <3

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Agar-agar je to isté ako agar prášok? Krásny dezert, skvelá inšpirácia vaše recepty ;) !

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dobrý deň, veľmi pekne ďakujem za pochvalu. Neskutočne si to cením.
      A áno, je to to isté, ale môžete použiť aj klasickú želatínu, ak s ňou nemáte problém :)
      Krásny deň vám prajem :)

      Odstrániť
    2. Dakujem, radsej agar ;) tak hladam inspiracie kedze je u mna podozrenie na HIT , pekny den!

      Odstrániť