utorok, 11. októbra 2016

HIT recept: krémové cestoviny s omáčkou z tekvice


Hľadáte inšpiráciu čo nové si pripraviť z tekvice? Tak zbystrite prosím pozornosť, lebo túto úžasnú krémovú omáčku práve zo spomínanej tekvice musíte jednoznačne vyskúšať! :) Vždy keď sa dostanem domov mám chuť stráviť v kuchyni snáď celý deň. Varenie milujem a nebolo tomu inak ani dnes, kedy som si na príprave obeda dala záležať. Nie tak ani v tom, aby to bolo niečo extra špeciálne, ale skôr v tom, aby to bolo aspoň trošku iné, než čo si pripravujem po zbytok týždňa a balím so sebou do práce. Takýto obed vás dokonale zasýti a môžem vám zaručiť, že si ho určite zamilujete. Ide o nízkohistamínové jedlo bez lepku a bez mlieka a tak je úplne ideálnym spestrením jedálnička nielen pre ľudí, ktorí trpia určitými intoleranciami, ale taktiež aj pre všetkých, ktorí radi skúšajú nové veci a sú milovníkmi dobrého jedla :)




na 1-2 porcie budete potrebovať:
250gr uvarenej tekvice
2PL ryžovej smotany (iná alternatíva: mandľová/ovsená)
2PL ryžového mlieka (iná alternatíva: mandľové/ ovsené)
2 strúčiky cesnaku
štipka himalájskej soli
na zahustenie: 1PL ryžovej múky (voliteľné)

príloha: bezlepkové cestoviny (kukuričné, ryžové, cícerové)

na posypanie: čierny sezam a petržlenová vňať

1) Uvarenú tekvicu vložíte do mixéra, pridáte smotanu, mlieko, strúčiky cesnaku, štipku soli a všetko spolu rozmixujete. 
Ak máte radi hustejšie omáčky, do mixéra nasypte ešte lyžicu ryžovej múky a rozmixujete. 
2) Omáčku zmiešate spolu s uvarenými cestovinami a na záver posypete čiernym sezamom a petržlenovou vňaťou.

Môj tip: Pre trošku farby a sladšej chuti môžete k cestovinám primiešať aj uvarený hrášok. 


Pevne verím, že sa vám dnešný recept páčil a že sa ho rozhodnete vyskúšať. 
Ak tak urobíte, neváhajte mi dať vedieť aspoň prostredníctvom komentára, pretože vaša spätná väzba ma vždy poteší :) 
Prajem vám aj naďalej krásny zvyšok dňa! ♥

S pozdravom,
Luci.

7 komentárov:

  1. Tekvica je mojou vernou spoločníčkou a mám v pláne už čoskoro tiež pripraviť recept na omáčku s ňou. Tvoja musela byť určite skvelá, páči sa mi najmä kombinácia s hráškom. A nemusím ani zdôrazňovať, ako dobre to vypadá. Fotky a prezentácia pokrmu na 1*****!
    Krásny deň :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem veľmi pekne Jarka :)) Určite ju vyskúšaj :) Krásny deň prajem aj tebe!

      Odstrániť
  2. Práve nedávno som si robila cestoviny s hokkaido krémom, no táto omáčka vyzerá skvelo a vidím, že ďalšia tekvica padne z obeť! :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Luci bola to mnamka :-) vynikajúce spestrenie stravy! Dakujem.

    OdpovedaťOdstrániť