piatok, 28. októbra 2016

HIT recept: Zapekaná ovsená kaša s ovocím



Máte radi ovsené kaše? Skúšali ste si už robiť aj zapekanú ovsenú kašu, ktorá chuťovo pripomína ovsený koláčik? :) Ak nie, tak jej určite dajte šancu a pripravte si ju či už na raňajky alebo ako dezert po obede. Táto moja verzia je veľmi jednoduchá na prípravu, je prispôsobená pre histaminikov a je taktiež bez lepku a bez mliekaVajíčka som v recepte nahradila chia semienkami a tak je recept vhodný aj pre vegánov. Ako ovocnú plnku som pri pečení použila moruše, keďže sme ich mali v lete tak strašne veľa a recept vznikol v tom čase, no vy ich môžete
pokojne nahradiť akýmkoľvek vašim obľúbeným ovocím a nepochybujem o tom, že to bude chutiť rovnako dobre :) 




prísady na 2 malé zapekacie misky:
130gr bezlepkových ovsených vločiek
2PL medu
70gr extra panenského kokosového oleja
2PL už nabobtnaných chia semienok
150gr moruší (alebo iného ovocia)
½ porcie chia džemu (odkaz na recept TU)


V miske si zmiešate ovsené vločky spolu s roztopeným kokosovým olejom a medom. Všetko spolu premiešate a pridáte nabobtnané chia semienka, aby bolo cesto vláčnejšie a viac sa prepojilo. Vzniknutú hmotu si rozdelíte na dve polovice a pripravíte si zapekacie misky. Polovica cesta bude slúžiť ako korpus a druhá polovica cesta bude slúžiť na pokrytie ovocnej vrstvy. Hmotu určenú na korpus navrstvíte do dvoch zapekacích misiek, poriadne utlačíte a pečiete približne 10 minút v rúre pri teplote 175°C. Medzitým ako sa vám pečie korpus si v miske pripravíte ovocnú plnku. Ja som použila chia džem a čerstvé moruše, ktoré som si nakrájala na malé časti a zamiešala do chia džemu. Všetko som spolu premiešala a rozdelila do zapekacích misiek na predpečený korpus. Zvyšné ´cesto´ z ovsených vločiek, ktoré vám zostalo v miske bude použité ako pokrývka koláčika. Toto cesto uložíte na ovocnú plnku utlačíte. Takto pripravené koláčiky dáte opäť piecť do rúry a pečiete, pokiaľ nebude vrch do zlatista upečený.


Dobrú chuť prajem! ♥

1 komentár: