štvrtok 9. februára 2017

HIT lievance z červenej repy? Také sú moje "red velvet pancakes"

Netradičné kombinácie... to je také moje :) Tak vznikol aj dnešný recept, kedy som zakomponovala červenú repu (cviklu) do prípravy mojich raňajok a vznikli tak nadýchané a jemné "red velvet pancakes". Červenú repu používam pri príprave jedál veľmi rada, pretože sa dá skombinovať nielen so slanými, ale taktiež aj sladkými jedlami. Veľmi rada si túto zeleninu primiešavam tiež do ovsenej kaše, overnight oats alebo
k rôznym zeleninovým šalátom, ktoré krásne osladí. 


Týmito lievancami si môžete spríjemniť víkendové ráno alebo si ich môžete pripraviť na desiatu, či olovrant a vynikajúce sú dokonca aj 
ako jedlo so sebou do práce, či školy. Recept je opäť veľmi jednoduchý a je len na vás, či si pripravíte 8 veľkých alebo 16 malých lievancov.


1 uvarená červená repa
1/2 hrnčeka rastlinného mlieka (kokosové/mandľové/ryžové)
40gr ovsenej múky (bezlepkové ovsené vločky pomleté na múku)
1PL tapiókového škrobu (iná alternatíva: 1PL ovsenej múky/ryžovej múky)
1 vajíčko
1čl kypriaceho prášku do pečiva
2čl extra panenského kokosového oleja 
na osladenie: med/javorový sirup/agáve

Lievance sú nízkohistamínové, bez lepku a bez mlieka !

1) Uvarenú červenú repu rozmixujete vo výkonnom mixéri spolu s mliekom a ovsenou múkou.
2) K zmesi pridáte vajíčko a ešte raz poriadne rozmixujete.
3) Cesto nalejete do misky, prisypete tapiókový škrob, kypriaci prášok do pečiva a osladíte podľa vašej chuti.
4) Na panvici si roztopíte kokosový olej a pomocou lyžičky naberiete cesto a vytvarujete 4 menšie alebo 2 väčšie lievance.


Ak máte kvalitnú panvicu, na ktorej sa jedlá nepripekajú, bude stačiť, ak použijete kokosový olej len na prvé 4 lievance. Potom som kokosový olej nepoužívala a lievance vždy obrátila, keď sa začali tvoriť bublinky. To je také znamenie :) Lievance sa mi nepripiekli a zároveň ani neboli mastné. 
1. s kokosovým jogurtom (pre bezmliečnu verziu)
2. s bezlaktózovým tvarohom/jogurtom (pre bezlaktózovú verziu)
3. s ovocím
4. s domácim džemom 


Pevne verím, že sa Vám dnešný recept páčil a že sa rozhodnete spestriť si jedálniček aj o takéto netradičné,
no napriek tomu chuťovo výborné jedlo ♥

S pozdravom,
Luci.

2 komentáre:

  1. Tyjo, akorát mám v ledničce řepu, tak to musím zkusit! :)
    Nikol (www.readeatandlive.blogspot.cz)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Uplne obdivujem tvoje nadherne fotky jedla. Opat aj toto dokonalost :)

    OdpovedaťOdstrániť