• about me
  • menu
  • categories
  • Makový koláčik s príchuťou jablkovo-makovej štrúdle ♥



    Máte radi štrúdlu? Aká je vaša najobľúbenejšia? V detstve som vždy prekypovala nadšením, keď moja drahá babička vypekala rôzne koláče a štrúdle. Veď tie naše babky to vedia najlepšie, nemám pravdu? :) Žiadne kupované dezerty sa nevyrovnajú práve tým domácim. Keď som bola naposledy doma, opäť som sa pustila do pečenia. Je to moja najobľúbenejšia činnosť a tak sa moja návšteva nikdy nezaobíde bez toho, že by som ostatným niečo sladké nepripravila. Koláč, ktorý sa mi v konečnom dôsledku veľmi podaril bol absolútne perfektný! Chuťovo bol takmer 
    identický práve jablkovo-makovej štrúdle a dostala som naň samú pozitívnu odozvu, vďaka čomu sa s vami s veľkou radosťou o recept aj podelím.


    na menší plech rozmerov 20x30cm
    250gr špaldovej múky/pšeničnej celozrnnej múky
    400ml mandľového/kokosového/ryžového mlieka
    50gr extra panenského kokosového oleja
    100gr maku
    1čl škorice
    2 väčšie jabĺčka 
    za hrsť sušených sliviek (iná alternatíva: hrozienka)
    1 balíček kypriaceho prášku do pečiva
    na osladenie: med/agáve sirup/javorový sirup/kokosový cukor podľa chuti


    1. Všetky suché ingrediencie nasypete do misky a poriadne premiešate.
    2. Jablká si umyjete a na strúhadle nahrubo postrúhate. Následne ich pridáte do misky.
    3. Sušené slivky si nakrájate na menšie kocky a primiešate do misky spolu s kokosovým olejom, mliekom a medom, poprípade iným sladidlom.
    4. Všetky ingrediencie v miske premiešate a cesto nalejete na plech vystlaný papierom na pečenie.
    5. Koláčik pečiete v rúre pri teplote 180° a či je cesto hotové zistíte podľa testu pomocou špajdle, ktorú musíte vytiahnuť čistú.
    6. Koláčik nechajte vychladnúť a až potom môžete krájať :)
    7. Pre milovníkov sladkého, na záver koláčik jemne polejte buď medom alebo javorovým sirupom. 


    Makový koláčik je bez mlieka, bez vajíčok a vhodný pre vegánov.

    Tak dobrú chuť prajem! ♥


    Máte radi štrúdlu? Aká je vaša najobľúbenejšia? V detstve som vždy prekypovala nadšením, keď moja drahá babička vypekala rôzne koláče a štrúdle. Veď tie naše babky to vedia najlepšie, nemám pravdu? :) Žiadne kupované dezerty sa nevyrovnajú práve tým domácim. Keď som bola naposledy doma, opäť som sa pustila do pečenia. Je to moja najobľúbenejšia činnosť a tak sa moja návšteva nikdy nezaobíde bez toho, že by som ostatným niečo sladké nepripravila. Koláč, ktorý sa mi v konečnom dôsledku veľmi podaril bol absolútne perfektný! Chuťovo bol takmer 
    identický práve jablkovo-makovej štrúdle a dostala som naň samú pozitívnu odozvu, vďaka čomu sa s vami s veľkou radosťou o recept aj podelím.


    na menší plech rozmerov 20x30cm
    250gr špaldovej múky/pšeničnej celozrnnej múky
    400ml mandľového/kokosového/ryžového mlieka
    50gr extra panenského kokosového oleja
    100gr maku
    1čl škorice
    2 väčšie jabĺčka 
    za hrsť sušených sliviek (iná alternatíva: hrozienka)
    1 balíček kypriaceho prášku do pečiva
    na osladenie: med/agáve sirup/javorový sirup/kokosový cukor podľa chuti


    1. Všetky suché ingrediencie nasypete do misky a poriadne premiešate.
    2. Jablká si umyjete a na strúhadle nahrubo postrúhate. Následne ich pridáte do misky.
    3. Sušené slivky si nakrájate na menšie kocky a primiešate do misky spolu s kokosovým olejom, mliekom a medom, poprípade iným sladidlom.
    4. Všetky ingrediencie v miske premiešate a cesto nalejete na plech vystlaný papierom na pečenie.
    5. Koláčik pečiete v rúre pri teplote 180° a či je cesto hotové zistíte podľa testu pomocou špajdle, ktorú musíte vytiahnuť čistú.
    6. Koláčik nechajte vychladnúť a až potom môžete krájať :)
    7. Pre milovníkov sladkého, na záver koláčik jemne polejte buď medom alebo javorovým sirupom. 


    Makový koláčik je bez mlieka, bez vajíčok a vhodný pre vegánov.

    Tak dobrú chuť prajem! ♥
    . pondelok 6. februára 2017 .

    Žiadne komentáre

    Zverejnenie komentára

    popular posts