• about me
  • menu
  • categories
  • HIT recept: nízkohistamínové vegánske placky z červenej repy bez lepku a mlieka


    Máte radi zeleninové placky? 
    Chceli by ste si pripraviť domáci vegetariánsky burger a hľadáte inšpiráciu, čo použiť miesto fašírky, či mäsa? 
    Vyskúšajte tieto moje placky z červenej repy, ktoré si už po prvom ochutnaní úplne zamilujete :) 

    Placky sú bez lepku, bez mlieka, sú nízkohistamínové a vhodné nielen pre vegetariánov, ale taktiež aj pre vegánov. 
    Pri tomto recepte si prídu na svoje jednoducho úplne všetci :)




    1 uvarená červená repa (cvikla)
    1PL hrašky na obaľovanie (použité miesto vajíčka)
    3PL cícerovej múky
    štipka himalájskej soli
    1/2 čl extra panenského kokosového oleja 
    na obaľovanie: 
    kukuričná strúhanka
    biely sezam
    1. Uvarenú červenú repu nastrúhate nahrubo na strúhadle.
    2. Do misky si nasypete 1PL hrašky, pridáte trošku vody a poriadne rozmiešate.
    3. Do misky, v ktorej máte hrašku prisypete nastrúhanú cviklu, cícerovú múku a osolíte podľa chuti.
    4. Všetko spolu poriadne premiešate, aby sa suroviny spojili.
    5. Zo zmesi vytvarujete placky, ktoré obalíte v kukuričnej strúhanke a posypete sezamom.
    6. Na panvici si roztopíte trošku kokosového oleja a potom poukladáte placky.
    7. Placky opečiete z každej strany a servírujete. 

    Môj tip: Placky môžete servírovať ako prílohu k hlavnému jedlu, k zeleninovému pyré, či ako placku do hamburgeru :) 


    Ak sa vám recept páčil a rozhodnete sa ho vyskúšať, neváhajte mi napísať váš názor do komentárov.
    Budem len a len rada :)
    Krásny zvyšok dňa a pekný, pohodovo strávený víkend vám prajem ♥

    Máte radi zeleninové placky? 
    Chceli by ste si pripraviť domáci vegetariánsky burger a hľadáte inšpiráciu, čo použiť miesto fašírky, či mäsa? 
    Vyskúšajte tieto moje placky z červenej repy, ktoré si už po prvom ochutnaní úplne zamilujete :) 

    Placky sú bez lepku, bez mlieka, sú nízkohistamínové a vhodné nielen pre vegetariánov, ale taktiež aj pre vegánov. 
    Pri tomto recepte si prídu na svoje jednoducho úplne všetci :)




    1 uvarená červená repa (cvikla)
    1PL hrašky na obaľovanie (použité miesto vajíčka)
    3PL cícerovej múky
    štipka himalájskej soli
    1/2 čl extra panenského kokosového oleja 
    na obaľovanie: 
    kukuričná strúhanka
    biely sezam
    1. Uvarenú červenú repu nastrúhate nahrubo na strúhadle.
    2. Do misky si nasypete 1PL hrašky, pridáte trošku vody a poriadne rozmiešate.
    3. Do misky, v ktorej máte hrašku prisypete nastrúhanú cviklu, cícerovú múku a osolíte podľa chuti.
    4. Všetko spolu poriadne premiešate, aby sa suroviny spojili.
    5. Zo zmesi vytvarujete placky, ktoré obalíte v kukuričnej strúhanke a posypete sezamom.
    6. Na panvici si roztopíte trošku kokosového oleja a potom poukladáte placky.
    7. Placky opečiete z každej strany a servírujete. 

    Môj tip: Placky môžete servírovať ako prílohu k hlavnému jedlu, k zeleninovému pyré, či ako placku do hamburgeru :) 


    Ak sa vám recept páčil a rozhodnete sa ho vyskúšať, neváhajte mi napísať váš názor do komentárov.
    Budem len a len rada :)
    Krásny zvyšok dňa a pekný, pohodovo strávený víkend vám prajem ♥
    . piatok 10. marca 2017 .

    1 komentár

    1. oooh, mňam, vyzerá to veľmi dobre. Tento receptík si musím uložiť a čoskoro sa doň aj pustím. :) xx

      Simona | l i v e i n f o x w o r l d

      OdpovedaťOdstrániť

    popular posts