piatok, 10. marca 2017

HIT recept: nízkohistamínové vegánske placky z červenej repy bez lepku a mlieka


Máte radi zeleninové placky? 
Chceli by ste si pripraviť domáci vegetariánsky burger a hľadáte inšpiráciu, čo použiť miesto fašírky, či mäsa? 
Vyskúšajte tieto moje placky z červenej repy, ktoré si už po prvom ochutnaní úplne zamilujete :) 

Placky sú bez lepku, bez mlieka, sú nízkohistamínové a vhodné nielen pre vegetariánov, ale taktiež aj pre vegánov. 
Pri tomto recepte si prídu na svoje jednoducho úplne všetci :)




1 uvarená červená repa (cvikla)
1PL hrašky na obaľovanie (použité miesto vajíčka)
3PL cícerovej múky
štipka himalájskej soli
1/2 čl extra panenského kokosového oleja 
na obaľovanie: 
kukuričná strúhanka
biely sezam
1. Uvarenú červenú repu nastrúhate nahrubo na strúhadle.
2. Do misky si nasypete 1PL hrašky, pridáte trošku vody a poriadne rozmiešate.
3. Do misky, v ktorej máte hrašku prisypete nastrúhanú cviklu, cícerovú múku a osolíte podľa chuti.
4. Všetko spolu poriadne premiešate, aby sa suroviny spojili.
5. Zo zmesi vytvarujete placky, ktoré obalíte v kukuričnej strúhanke a posypete sezamom.
6. Na panvici si roztopíte trošku kokosového oleja a potom poukladáte placky.
7. Placky opečiete z každej strany a servírujete. 

Môj tip: Placky môžete servírovať ako prílohu k hlavnému jedlu, k zeleninovému pyré, či ako placku do hamburgeru :) 


Ak sa vám recept páčil a rozhodnete sa ho vyskúšať, neváhajte mi napísať váš názor do komentárov.
Budem len a len rada :)
Krásny zvyšok dňa a pekný, pohodovo strávený víkend vám prajem ♥

1 komentár:

  1. oooh, mňam, vyzerá to veľmi dobre. Tento receptík si musím uložiť a čoskoro sa doň aj pustím. :) xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovedaťOdstrániť