piatok, 24. marca 2017

HIT recept: vegánske gnocchi len z DVOCH ingrediencií

 Máte chuť pripraviť si konečne niečo iné? Nebaví vás obedovať neustále dokoola to isté?

Presne toto je môj prípad odkedy mi zistili HIT a v mojom jedálničku sa vyskytujú dokola tie isté jedlá. Dneska som to však obmenila a trošku som si zaimprovizovala len s tým, čo som doma našla. V chladničke mi postával ešte kúsok batátu (resp. sladkého zemiaka) a tak som sa rozhodla použiť ho inak ako len na klasické pyré. Čo z neho nakoniec vzniklo a ako sa dočítate v recepte nižšie. Snáď sa vám toto využitie sladkého 
zemiaka zapáči natoľko, že sa rozhodnete vyskúšať tento recept tiež :)


 1/2 sladkého zemiaku (cca. 300gr)
3PL cícerovej múky
1PL hrašky na obaľovanie (voliteľné)

Sladký zemiak si uvaríte do mäkka a následne ho roztlačíte pomocou vidličky.
V miske si vymiešate hrašku s troškou vody, pridáte roztlačený sladký zemiak, cícerovú múku a poriadne premiešate. 
Do hrnca napustíte vodu, ktorú dáte zovrieť.
Kým sa vám voda varí, medzitým si z cesta formujete menšie guličky, ktoré následne vkladáte do vriacej vody. 
Takýmto spôsobom postupujete až kým vám guličky postupne nevyplávajú na povrch. 
Guličky vyberiete pomocou lyžice a premiestnite misky, aby sa trošku "vysušili" od vody.

Cesto môžete použiť aj pri príprave zdravšej verzie halušiek :)

Gnocchi chutí úžasne či už v kombinácii s varenou zeleninou a čerstvým zeleninovým šalátom poliate omáčkou. 


Čo vy na to? Dali by ste šancu takýmto zdravým gnocchi, resp. haluškám? :) 

2 komentáre:

  1. Odpovede
    1. sú rôzne druhy hrašky, napríklad na obaľovanie alebo vanilka a hraška je hrachová zmes, ktorá slúži ako nahrada vajíčka :) ale samozrejme v tomto recepte sa dá vynechať poprípade nahradiť práve tým vajíčkom :)

      Odstrániť