štvrtok, 20. apríla 2017

HIT recept: vyčarujte si dokonalé ráno ♥ s týmito jednoduchými lievancami

Víkend sa nám neočakávateľne blíži a tak je čas podeliť sa s vami o recept na sladké raňajky, ktorými vyčarujete dokonalé ráno nielen sebe, ale zároveň aj vašim blízkym :) Tieto lievance vznikli úplne spontánne, pričom som do misky hádzala všetko, čo som mala v tom momente po ruke. Nie vždy takéto experimentovanie dopadne podľa mojich predstáv, no tieto lievance sa podarili na výbornú. Lievance sú nízkohistamínové, sú bez lepku aj bez mlieka, takže pevne verím, že vás táto zdravá alternatíva tradičných kysnutých lievancov zaujme a dáte im šancu. To, 
čím lievance budete servírovať alebo čím si ich naplníte je len a len na vás a na vašej chuti a fantázii :)



základné cesto na 3 porcie
160gr ryžovej múky
200ml mandľového mlieka
1 vajíčko 
1čl BZL kypriaceho prášku do pečiva
1čl kokosového oleja na opekanie

na ovocný preliv potrebujete:
1 šálku mrazeného lesného ovocia
2 šálky vody
1PL kukuričného škrobu
med/javorový sirup na osladenie a podľa chuti

Môj tip:
pre šťavnatejšie lievance použite:
1 šálku mrazeného lesného ovocia alebo 1 nastrúhané jabĺčko


1. V miske si zmiešate múku spolu s mliekom, kypriacim práškom do pečiva a pridáte vajíčko.
2. Všetko spolu premiešate tak, aby vám vzniklo husté cesto. 
3. Ak chcete mať lievance šťavnaté, ideálne bude, ak do cesta primiešate buď nastrúhané jabĺčko alebo 1 šálku lesného ovocia.
4. Na panvici si roztopíte kokosový olej a nanesiete 1PL cesta, ktoré sa vám rozleje do tvaru lievancov. 
5. Stačí chvíľka (vytvoria sa aj bublinky) a lievance otočíte. 
Takto postupujete so zvyškom cesta a viac nie je potrebné používať kokosový olej, pretože lievance sa nepripália :)

Ovocný preliv pripravíte nasledovne:
1. Do hrnca nasypete mrazené lesné ovocie, ktoré zalejete vodou.
2. Ovocie povaríte a následne osladíte podľa vašej chuti. 
3. Do hrnca prisypete kukuričný škrob a napokon varíte zmes až do zhustnutia. 

Lievance servírujte s jogurtom, ovocným prelivom a vašim obľúbeným ovocím.
Vynikajúco chutia aj s orechovým maslom, či domácou nutellou :)


Ako sa vám páči táto moja verzia lievancov? 
Vyskúšate si ich doma pripraviť? :)


Nezabúdajte, ešte stále máte možnosť hlasovať v súťaži BLOGER ROKA a podporiť tak môj blog Vašim hlasom. 
Urobiť tak môžete kliknutím na tento odkaz.

Za každý váš hlas vám zo srdca ďakujem! 

S pozdravom,
Luci.

2 komentáre:

  1. mňam, mňam, lievančeky milujem - a najmä tie banánové a z ovsených vločiek :) xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Júúúj, tie sú krásne! A určite lahodné. Poznám, niekedy experimentovanie nevyjde celkom podľa predstáv, niekedy, naopak, prekvapí tak, že sa neviem spamätať.
    Na prípravu lievancov (a placiek, palaciniek..) som proste ľavá, nikdy sa nepodaria. Buď mi prihoria, alebo sa trhajú/rozpadajú.. Samý horor. Nechcela by si mi nejaké poslať? :D
    Krásny deň prajem a príjemný prichádzajúci víkend.
    ||Jar||

    OdpovedaťOdstrániť