piatok 18. augusta 2017

recept: nátierka z červenej repy plná bielkovín (vegan)



 240gr maslovej fazule
1/2 uvarenej červenej repy
2PL hráškového proteínu (iná alternatíva: ovsená múka)
1 strúčik cesnaku (voliteľné)
1čl javorového sirupu
himalájska soľ na dochutenie

Môj tip:
Ak chcete mať nátierku redšej konzistencie, prilejte po troške rastlinné mlieko (mandľové/kokosové),
pokiaľ nedosiahnete požadovanú konzistenciu.

1. V miske si roztlačíte pomocou vidličky maslovú fazuľu na kašu.
2. Do misky nastrúhate uvarenú červenú repu a premiešate spolu s roztlačenou fazuľou.
3. Následne prisypete proteínový prášok/ovsenú múku, javorový sirup a všetko premiešate.
4. Nátierku, ktorá vám vznikla dochutíte podľa vašej chuti himalájskou soľou.

Nátierku môžete konzumovať:
♥ na čerstvo opečenom chrumkavom toaste
♥ k zeleninovému šalátu na spôsob "hummusu"
♥ na raňajky k miešaným vajíčkam a zeleninke

1 komentár:

  1. Aj ja ju robievam, len čiste zo zeleniny, bez zahustenia. Výborná! A tá krásna farba, človek sa nevie vynadívať. Máš to krásne (ako obyčajne, žiadne prekvapenie).
    Nádherný víkend prajem ;)
    ||Jar||

    OdpovedaťOdstrániť