• about me
  • menu
  • categories
  • Halloween "bake off" contest at the Savoy | recipe for my winning halloween cake | pumpkin carving


    Ahojte! Ozývam sa opäť po dlhšej odmlke a hoci netuším, či tu ešte niekto moje príspevky sleduje, tento si nemôžem odpustiť. A tak vám píšem príspevok popri popíjaní si môjho obľúbeného latte v mojej obľúbenej kaviarni počas dnešného day off. 

    Dnešný príspevok sa bude týkať Halloweenu, čo je sviatok, ktorý je uznávanejší v Amerike, u nás na SR pomenej a tuto v UK tak niečo medzitým. Obchody sú plné halloweenskych sladkostí, kostýmov, dekorácií a samozrejme sa môžete zúčastniť aj nejakej tej halloweenskej party. Čo však zaujalo najviac mňa je, že v práci bola organizovaná súťaž vo vyrezávaní tekvice a taktiež v pečení, kde tekvica ako ingrediencia samozrejme nesmela chýbať. 
    Ja som sa na toto tešila veľmi, snáď už od polovice októbra a tak som sa snažila vymyslieť niečo, čo by skutočne stálo za výhru. Zapojila som sa ako do vyrezávania, tak aj do pečenia a hoci ma to stálo veľa námahy a času, výsledok stál zato.


    Napokon som vyhrala 1. miesto s mojou Halloweenskou tortou a dokonca som dostala aj ponuku na pozíciu cukrárky v hoteli, kde momentálne pracujem. Toto uznanie a výhra ma veľmi potešila a tak som sa rozhodla podeliť s vami o recept na tortu a zároveň vám tak vnuknúť menšiu inšpiráciu čo by ste možno mohli vyskúšať na budúci rok.


    na korpus
    200gr hladkej múky 
    200gr masla 
    4 vajíčka
    1čl kypriaceho prášku do pečiva
    2PL mlieka  
    pôvodný recept na korpus (TU)

    na krém
    3 mascarpone
    1 šálka tekvicového pyré
    100gr práškového cukru
    na dosladenie: pár kvapiek vanilkového extraktu

    na polevu
    1 celá horká čokoláda
    150ml smotany na šľahanie

    na ozdobu
    "halloweenske prsty" (recept nájdete TU)
    brownies (recept nájdete TU alebo TU)
    ostatné dekorácie: amazon.co.uk

    Môj tip: pokiaľ máte vlastný recept na brownies, môžete použiť ten.
    V podstate mi išlo o vytvorenie dojemu "pôdy", čo sa dá docieliť akýmkoľvek dobrým receptom na brownies.



    1. Všetky ingrediencie zmiešate pomocou mixéra na hladké cesto, ktoré rozdelíte na dve časti.
    2. Ak máte dve formy, cesto nalejete do formy vystlanej papierom na pečenie 
    a pečiete v rúre pri teplote 180° po dobu cca. 20 minút.
    Nezabúdajte si to sledovať, nakoľko každá rúra pečie inak.
    Ak máte len jednu formu (ako aj ja), cesto budete piecť na dvakrát.
    Po upečení necháte cesto úplne vychladnúť a pripravíte si krém.

    3. Mascarpone si vyšľaháte s cukrom, tekvicovým pyrém a podľa chuti pridáte pár kvapiek vanilkového extraktu.
    4. Na prvú vrstvu korpusu nanesiete jahodový džem a následne nanesiete hrubšiu vrstvu krému.
    5. Na vrstvu krému položíte druhý korpus, ktorý opäť potriete hrubšou vrstvou krému.
    6. Tentokrát dávate krém už aj po bokoch torty, uhladíte pomocou "stierky" alebo nožíka a necháte tortu schladiť v chladničke.
    7. Polevu si pripravíte tak, že si zohreje smotanu na šľahanie vo vodnom kúpeli.
    8. Keď je smotana teplá, prisypete čokoládu a miešate pokiaľ sa vám čokoláda neroztopí.
    9. Konzistencia musí byť hustejšia a ak ju máte riedku, prisypete ešte extra čokoláda.
    10. Odstavíte a necháte vychladnúť.
    11. Keď je poleva vychladnutá, začnete pomocou lyžice dávať polevu na okraje torty, aby stekala.
    Nedávajte však veľa, lebo vám stečie úplne. 
    12. Následne potriete čokoládovou polevou aj vrch torty a dáte opäť schladiť do chladničky.
    13. Medzitým si "rozmrvíte" brownies, ktorým neskôr posypete vrch torty.
    14. Pozapichujete halloweenske prsty, dekorácie a hotovo!

    Vaša halloweenska torta je hotová! :)



    Snáď sa Vám torta ako inšpirácia páčila a ktovie, možno sa budúci rok pokúsite o niečo podobné.
    Veľmi ma potešilo ako som bola označovaná na Instagrame s príspevkami s "halloweenskymi prstami", ktoré ste niektoré z vás upiekli podľa môjho receptu a vydarili sa vám úplne na JEDNOTKU! Toto ma vždy veľmi poteší a ak by ste ma chceli sledovať na Instagrame, kde prispievam pravidelne, môžete tak urobiť TU.

    Prajem Vám krásny zvyšok dňa a ktovie, možno sa ozvem opäť s niečím čoskoro :)

    S pozdravom,
    Luci.

    Ahojte! Ozývam sa opäť po dlhšej odmlke a hoci netuším, či tu ešte niekto moje príspevky sleduje, tento si nemôžem odpustiť. A tak vám píšem príspevok popri popíjaní si môjho obľúbeného latte v mojej obľúbenej kaviarni počas dnešného day off. 

    Dnešný príspevok sa bude týkať Halloweenu, čo je sviatok, ktorý je uznávanejší v Amerike, u nás na SR pomenej a tuto v UK tak niečo medzitým. Obchody sú plné halloweenskych sladkostí, kostýmov, dekorácií a samozrejme sa môžete zúčastniť aj nejakej tej halloweenskej party. Čo však zaujalo najviac mňa je, že v práci bola organizovaná súťaž vo vyrezávaní tekvice a taktiež v pečení, kde tekvica ako ingrediencia samozrejme nesmela chýbať. 
    Ja som sa na toto tešila veľmi, snáď už od polovice októbra a tak som sa snažila vymyslieť niečo, čo by skutočne stálo za výhru. Zapojila som sa ako do vyrezávania, tak aj do pečenia a hoci ma to stálo veľa námahy a času, výsledok stál zato.


    Napokon som vyhrala 1. miesto s mojou Halloweenskou tortou a dokonca som dostala aj ponuku na pozíciu cukrárky v hoteli, kde momentálne pracujem. Toto uznanie a výhra ma veľmi potešila a tak som sa rozhodla podeliť s vami o recept na tortu a zároveň vám tak vnuknúť menšiu inšpiráciu čo by ste možno mohli vyskúšať na budúci rok.


    na korpus
    200gr hladkej múky 
    200gr masla 
    4 vajíčka
    1čl kypriaceho prášku do pečiva
    2PL mlieka  
    pôvodný recept na korpus (TU)

    na krém
    3 mascarpone
    1 šálka tekvicového pyré
    100gr práškového cukru
    na dosladenie: pár kvapiek vanilkového extraktu

    na polevu
    1 celá horká čokoláda
    150ml smotany na šľahanie

    na ozdobu
    "halloweenske prsty" (recept nájdete TU)
    brownies (recept nájdete TU alebo TU)
    ostatné dekorácie: amazon.co.uk

    Môj tip: pokiaľ máte vlastný recept na brownies, môžete použiť ten.
    V podstate mi išlo o vytvorenie dojemu "pôdy", čo sa dá docieliť akýmkoľvek dobrým receptom na brownies.



    1. Všetky ingrediencie zmiešate pomocou mixéra na hladké cesto, ktoré rozdelíte na dve časti.
    2. Ak máte dve formy, cesto nalejete do formy vystlanej papierom na pečenie 
    a pečiete v rúre pri teplote 180° po dobu cca. 20 minút.
    Nezabúdajte si to sledovať, nakoľko každá rúra pečie inak.
    Ak máte len jednu formu (ako aj ja), cesto budete piecť na dvakrát.
    Po upečení necháte cesto úplne vychladnúť a pripravíte si krém.

    3. Mascarpone si vyšľaháte s cukrom, tekvicovým pyrém a podľa chuti pridáte pár kvapiek vanilkového extraktu.
    4. Na prvú vrstvu korpusu nanesiete jahodový džem a následne nanesiete hrubšiu vrstvu krému.
    5. Na vrstvu krému položíte druhý korpus, ktorý opäť potriete hrubšou vrstvou krému.
    6. Tentokrát dávate krém už aj po bokoch torty, uhladíte pomocou "stierky" alebo nožíka a necháte tortu schladiť v chladničke.
    7. Polevu si pripravíte tak, že si zohreje smotanu na šľahanie vo vodnom kúpeli.
    8. Keď je smotana teplá, prisypete čokoládu a miešate pokiaľ sa vám čokoláda neroztopí.
    9. Konzistencia musí byť hustejšia a ak ju máte riedku, prisypete ešte extra čokoláda.
    10. Odstavíte a necháte vychladnúť.
    11. Keď je poleva vychladnutá, začnete pomocou lyžice dávať polevu na okraje torty, aby stekala.
    Nedávajte však veľa, lebo vám stečie úplne. 
    12. Následne potriete čokoládovou polevou aj vrch torty a dáte opäť schladiť do chladničky.
    13. Medzitým si "rozmrvíte" brownies, ktorým neskôr posypete vrch torty.
    14. Pozapichujete halloweenske prsty, dekorácie a hotovo!

    Vaša halloweenska torta je hotová! :)



    Snáď sa Vám torta ako inšpirácia páčila a ktovie, možno sa budúci rok pokúsite o niečo podobné.
    Veľmi ma potešilo ako som bola označovaná na Instagrame s príspevkami s "halloweenskymi prstami", ktoré ste niektoré z vás upiekli podľa môjho receptu a vydarili sa vám úplne na JEDNOTKU! Toto ma vždy veľmi poteší a ak by ste ma chceli sledovať na Instagrame, kde prispievam pravidelne, môžete tak urobiť TU.

    Prajem Vám krásny zvyšok dňa a ktovie, možno sa ozvem opäť s niečím čoskoro :)

    S pozdravom,
    Luci.
    . piatok 2. novembra 2018 .

    1 komentár

    1. Tak to je úžasné. Až budu pořádat nějakou halloween party, píšu si tě na catering! :-D

      FIT MADDIE

      OdpovedaťOdstrániť

    popular posts